1. 1. 2018, 09:38 | Vir: STA

V strmoglavljenju letala na Kostariki umrlo 12 ljudi

profimedia

V strmoglavljenju letala na zahodu Kostarike je v nedeljo umrlo 12 ljudi, od tega dva člana posadke in deset Američanov, ki so se vračali s počitnic. Manjše letalo je strmoglavilo kmalu po vzletu, nato pa so ga zajeli plameni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Letalo je strmoglavilo v gorah v bližini kraja Punta Islita na zahodni obali države, so v nedeljo sporočile lokalne oblasti.

Predsednik Kostarike Luis Guillermo Solis je bližnjim umrlih izrekel sožalje in obljubil temeljito preiskavo nesreče. "Vlada bo družine žrtev podprla z vsem, kar bodo potrebovali," je predsednik zapisal na Twitterju.

Med umrlimi je bilo več članov ene družine, ki so bili na počitnicah v kraju Punta Islita. V nesreči pa sta umrla tudi oba pilota zasebne letalske družbe Nature Air. Eden od njiju je bil bratranec nekdanje kostariške predsednice Laure Chinchille, ki je to potrdila v nedeljo.

Po poročanju medijev je imelo letalo težave že pri vzletu in je kmalu zatem strmoglavilo. Pilotoma najverjetneje ni uspelo doseči potrebne višine, da bi lahko preleteli gorovje. Turisti so bili sicer z letalom namenjeni na letališče Juan Santamaria v bližini prestolnice San Jose.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.