1. 1. 2019, 12:22 | Vir: STA

V Tokiu z avtomobilom zapeljal v množico in ranil več ljudi

profimedia

V japonski prestolnici Tokio je moški nekaj minut po polnoči z avtomobilom zapeljal v pešce, pri čemer je bilo ranjenih najmanj devet ljudi, od tega je eden v kritičnem stanju. Voznik trdi, da gre za teroristično dejanje.

21-letni Kazuhiro Kusakabe je, kot je dejal sam, z "namenom ubijati" 10 minut čez polnoč zapeljal v množico na ulici Takeshita v četrti Harajuku, je sporočila policija. Ulica je bila sicer zaradi silvestrovanja zaprta za promet, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policiji je povedal, da se je pripeljal iz Osake na zahodu države. V njegovem avtomobilu so našli zaboj s kerozinom, s katerim je po lastnih navedbah nameraval zažgati avtomobil.

Kusakabe je s kraja dogodka pobegnil, a ga je policija prijela približno pol ure za tem. Povedal je, da je izvedel teroristično dejanje "kot odgovor na smrtno kazen", pri čemer podrobnosti niso znane.

Zadel je devet ljudi, od tega je bil študent huje ranjen. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer so ga morali operirati, so povedali na policiji.

Ulica Takeshita, na kateri so številne trgovine, velja za zbirališče mladih in središče japonske mode. To vsak dan privabi več deset tisoč turistov iz vsega sveta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord