13. 4. 2020, 14:30 | Vir: STA

V torek bo občutno hladneje

Profimedia

Vremenoslovci napovedujejo kratkotrajno, a izrazito ohladitev. 

Medtem ko so se danes temperature povzpele nad 20 stopinj Celzija, bo v torek občutno hladneje, zgodaj zjutraj in dopoldne pa bodo snežinke ponekod presenetile tudi v nižinah. A kot pravijo na Agenciji RS za okolje, bo sneženje hitro prešlo, sneg pa tal ne bo pobelil.

Po pojasnilih agencije za okolje se danes od severa Alpam bliža hladna fronta, ki bo Slovenijo predvidoma s padavinami dosegla v drugi polovici noči na torek.

Kot so zapisali na svoji Facebook strani, se bo meja sneženja spuščala in ponekod bo lahko v torek zjutraj in zgodaj dopoldne snežilo tudi po nižinah. A kot je za STA povedal dežurni meteorolog Janez Markošek, se bo po nižinah sneg sproti talil in ne bo pobelil tal. Nad 600 ali 700 metri nadmorske višine pa utegne pasti nekaj centimetrov južnega snega.

Najmanj padavin bo na Primorskem in predvsem tam bo še vedno velika požarna ogroženost naravnega okolja. Padavine bodo v torek sredi dneva povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji, od severa se bo začelo jasniti. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Sicer pa bo v torek občutno hladneje kot v zadnjih dneh. V notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 10 stopinj Celzija. Noč na sredo in noč na četrtek bosta jasni in tam, kjer se bo veter umiril, bo spet nevarnost pozebe.

Ponovno se bo otoplilo proti koncu tedna, ko bodo najvišje temperature znova nad 20 stopinj Celzija, pa tudi jutranje ne bodo več pod lediščem, še napovedujejo na agenciji za okolje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol