21. 12. 2017, 10:46 | Vir: STA

V trčenju avtomobila v množico v Melbournu ranjenih več kot deset ljudi

profimedia

V avstralskem Melbournu je neki voznik danes z avtomobilom zapeljal v množico ljudi, pri čemer je bilo po najnovejših podatkih policije ranjenih 14 ljudi. Policija je voznika prijela, po navedbah policije pa je šlo za namerno dejanje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Voznik je s terenskim avtomobilom na živahnem križišču v središču mesta blizu železniške postaje prevozil rdečo luč na semaforju in z veliko hitrostjo zapeljal v množico, ki je prečkala prehod za pešce. Avtomobil se je ustavil, ko je trčil v steber signalizacije za tramvaj.

Po nesreči so v bolnišnice odpeljali 13 ljudi, med njimi jih je sedem v kritičnem stanju. Med huje ranjenimi naj bi bil tudi mlajši otrok s poškodbami glave, poroča Sky News Australia.

Policija je voznika prijela, kasneje pa sporočila, da je šlo za namerno dejanje. "Glede na to, kar smo videli, sklepamo, da gre za namerno dejanje. Motivi še niso znani," je novinarjem povedal načelnik policije v avstralski zvezni državi Avstralija Russell Barrett. Ni pa želel komentirati, ali gre za teroristično dejanje, ker se je, kot je dejal, preiskava šele začela.

Incident spominja na tistega, ki se je zgodil januarja, ko je na skoraj istem mestu avtomobil zapeljal v množico. Takrat je umrlo šest ljudi, trideset jih je bilo ranjenih. Tudi tedaj incidenta niso obravnavali kot terorističnega dejanja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.