A.B. | 27. 1. 2022, 00:29

V tujini ZARADI TEGA včeraj na veliko pisali o Sloveniji

Profimedia

O Sloveniji so včeraj na veliko pisale številne tuje tiskovne agencije, ki so poročale predvsem o trenutnih epidemioloških razmerah v naši državi. Odmevali so zapisi, da aktualna vlada še ne razmišlja o sproščanju aktualnih ukrepov, predstavljene pa so bile tudi naše statistike. 

Naša 20.271 km² velika država je bila včeraj večkrat omenjena s strani tujih tiskovnih agencij - tokrat zaradi naših epidemioloških razmer in aktualnih ukrepov za zajezitev širjenja covida-19. 

Hrvaška tiskovna agencija Hina je poročala o tem, da slovenska vlada zaenkrat ne razmišlja o sproščanju ukrepov, povezanih z epidemijo novega koronavirusa - predvsem zaradi strahu pred naraščajočim trendom okužb zaradi hitrega širjenja različice omikron. Omenili so tudi uspešnost našega turizma in zapisali, da smo v letu 2021 dosegli precej boljše rezultate na tem področju kot leto dni prej. Podatke, ki jih je o Sloveniji predstavila Hina, je povzela tudi srbska tiskovna agencija Tanjug. 

S statističnimi podatki slovenske epidemiološke slike je svojim državljanom postregla italijanska tiskovna agencija Anso, ki je med drugim poročala, da so pri nas v zadnjih 24 urah ob opravljenih 22.924 PCR testih potrdili 17.092 okužb z novim koronavirusom, kar je 76,3 odstotka vseh opravljenih testov. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.