1. 11. 2020, 19:20 | Vir: STA

V UKC Ljubljana skrbijo za dodatne namestitve covidnih bolnikov

STA/Anže Malovrh

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, kjer zaradi vse več covidnih bolnikov odpirajo nove lokacije za njihovo namestitev, so danes dozdajšnjim mestom dodali klinični oddelek za gastroenterologijo. Ta se je pridružil mestom na infekcijski, ortopedski, stari in novi pediatrični kliniki ter v bolnici Petra Držaja.

Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar je danes povedal, da aktivno pripravljajo tudi nove lokacije, tako da zdaj intenzivno potekajo dela na teh deloviščih. Uspešno pa napredujejo tudi dela tam, kjer pripravljalo več postelj s centralnim nadzorom, tako da bodo lahko tudi v primeru neslutenih razsežnosti epidemije poskrbeli za bolnike, je dejal v izjavi, ki so jo poslali z UKC Ljubljana.

Slovenski vojski in Slovenskim železnicam pa se je zahvalil, saj so z njihovo pomočjo v soboto v nekaj urah premestili rentgensko napravo iz bolnišnice Role 2 pred infekcijsko kliniko, kjer že potekajo inštalacijska dela. Tako računajo, da bodo že v ponedeljek začeli delati s to rentgensko napravo in omogočili bolj varno obravnavo bolnikov na infekcijski kliniki.

V mariborskem univerzitetnem kliničnem centru pa so vzpostavili telefonsko številko za informacije svojcem glede bolnikov na covid enoti za intenzivno terapijo. Kot so sporočili prek Twitterja prosijo svojce, da pošljejo sporočilo na 031 762 896, zaposleni na enoti pa jim bodo vrnili klic.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.