11. 3. 2021, 12:27 | Vir: STA

V Varaždinu postavili prvi pecivomat na Hrvaškem

Profimedia

V Varaždinu so odprli prvi samopostrežni avtomat za peciva na Hrvaškem, v katerem znana varaždinska slaščičarna vsak dan ponuja svoje sveže slaščice. V prvem pecivomatu na Hrvaškem je deset različnih poslastic, med drugim tudi kremne rezine in tiramisu v kozarčku.

"Želeli smo biti inovativni ter prebivalcem Varaždina ponuditi svežo pecivo v njihovi bližini na samopostrežnem avtomatu", so sporočili iz kavarne Arbia Dorka. Poznajo jo številni turisti, ki obiščejo staro mestno jedro Varaždina.

Poleg tradicionalnih kremnih rezin bodo na voljo hišne kremne rezine v kozarčku ter tudi različne torte, tiramisu, madžarska pita in mešanica domačega drobnega peciva. Pri nakupu vsake posamezne slaščice je priložena tudi žlička, tako da gre za ponudbo peciv za s seboj, je na Facebooku objavila kavarna. Ob tem so objavili tudi cene posameznih slaščic.

Sodeč po odzivih uporabnikov Facebooka je pecivomat odlična ideja. "Niste normalni, zdaj ste še bolj dostopni. Imela bom milijon kilogramov zaradi vas", je zapisala ena uporabnic spleta.

Na Hrvaškem so zaradi ukrepov za zajezitev širitve okužb z novim koronavirusom 1. marca odprli terase gostinskih lokalov. Pred tem so gostinski lokali, ki prodajajo hrano, vključno s slaščicami, lahko prodajali svoje izdelke po naročilu ali za s seboj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol