6. 4. 2021, 09:06

V večjem delu države sneži, a večjih težav na cesti zjutraj še ni bilo

Arso

Večji del države so zajele padavine, ki so zjutraj ponekod začele prehajati v sneg. Sneženje je sprva zajelo predvsem vzhodni del države in višje ležeče predele Gorenjske, dež počasi prehaja v sneg tudi po drugih delih države. Težav kljub napovedim za zdaj še ni, je pa več sneženja pričakovati v prihodnjih urah.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je ob 7. uri močno snežilo v Slovenj Gradcu in Ratečah, prav tako je snežilo v Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Cerkljah ob Krki ter na denimo na Lisci. V Lescah in Črnomlju so padala ledena zrna, v Ljubljani pa dež s snegom. Rahlo je snežilo tudi na Kredarici.

V prihodnjih urah je po napovedih pričakovati, da bo začelo snežiti tudi drugod po državi. Kot opozarjajo na Arsu, bo veter na prehodu med Notranjsko in Primorsko prenašal sneg in gradil zamete. Razmere bodo po napovedih danes zjutraj in dopoldne marsikje povsem zimske. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli pet centimetrov, opozarja Arso.

A5, Maribor - Lendava, Cenkova, pogled proti Mariboru

A5, Maribor - Lendava, Cenkova, pogled proti Mariboru

Dars nadzorne kamere

Na prometnoinformacijskem centru ob napovedanem sneženju voznike pozivajo k večji previdnosti na cestah in opozarjajo, da morajo biti vozila ustrezno opremljena, v vozilih je ob zimskih razmerah obvezna zimska oprema, čeprav je 15. marec, do katerega je zimska oprema predpisana, že mimo. Voznike pozivajo tudi, naj se na pot odpravijo le, če je to nujno, se pred tem pozanimajo o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa prilagodijo vremenskim razmeram. Obenem opozarjajo voznike, naj ne prehitevajo plužnih skupin.

Popoldne padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.