24. 9. 2020, 19:43 | Vir: STA

V Vietnamu prijeli skupino prodajalcev že uporabljenih kondomov

Profimedia

Policija v Vietnamu je odkrila skupino, ki je zbirala uporabljene kondome, jih očistila in nato vrnila v prodajo kot nove. Zasegli so jim okoli 345.000 kosov uporabljenih kondomov, poroča Reuters na svoji spletni strani.

Posnetki nacionalne vietnamske televizije VTV prikazujejo posnetke številnih velikih vreč z uporabljenimi kondomi, razsutimi tudi po tleh večjega skladišča v provinci Binh Duong na jugu države. Skupaj je zaseženi tovor tehtal več kot 360 kilogramov, kar po ocenah policije ustreza teži približno 345.000 kondomov.

Profimedia

Lastnik skladišča je povedal, da je šlo za "mesečno pošiljko uporabljenih kondomov od neznane osebe", je poročal časnik Tuoi Tre.

Ženska, ki jo je prijela policija, je povedala, da so uporabljene kondome najprej prekuhali v vodi, jih nato posušili in jim povrnili obliko na lesenem falusu, nato pa jih ponovno zapakirali in poslali na trg.

Po navedbah televizije VTV ni jasno, koliko tovrstnih "recikliranih" kondomov jim je že uspelo prodati. Ženska je povedala, da je za vsak kilogram tovrstnih kondomov prejela 17 centov ameriškega dolarja, še navaja Reuters.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord