4. 11. 2020, 15:42 | Vir: STA

V zadnjih 24 urah v iskalniku Google največkrat vtipkana beseda volitve

Xinhua/STA
V zadnjih 24 urah v iskalniku Google največkrat vtipkana beseda volitve (foto: Xinhua/STA)

Predsedniške volitve v ZDA so zaznamovale tudi splet. Tehnološki velikan Google je danes tvitnil, da so Zemljani v zadnjih 24 urah v iskalnik največkrat vtipkali besedo volitve. V ZDA pa so poleg tega uporabniki iskalnika v svoji bližini najpogosteje iskali besede pizza, kitajska hrana in trgovine z alkoholom.

Najpogosteje iskan izraz je bil v zadnjih 24 urah 'rezultati volitev v živo'. V ZDA pa so poleg tega najpogosteje med drugim iskali še 'pokrivanje volitev v živo', 'kitajska hrana v moji bližini' in 'kdo je danes zmagal na volitvah', je tvitnil Google Trends.

Iskalnik ima tudi posebno kategorijo iskanja storitev in lokalov v bližini. Američani so na tem področju najpogosteje iskali različno hitro hrano v bližini, na primer pizze in krompirček, zelo visoko na seznamu pa je tudi iskanje trgovin z alkoholom.

Volitve pa so zaznamovale še eno od bolj priljubljenih iskalnih kategorij, in sicer iskanje pomenov določenih izrazov. Američane je tako na volilno noč najpogosteje zanimalo, kaj pomeni 'napoved zmagovalca', 'spalno naselje' in 'prezgodaj za razglasitev'.

V ZDA še vedno štejejo glasove. Glede na projekcijo agencije AP je demokratski kandidat Joe Biden zaenkrat zbral 238 elektorskih glasov, ameriški predsednik Donald Trump pa 213. Za zmago je sicer potrebnih najmanj 270 elektorskih glasov od skupno 538.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.