21. 4. 2020, 16:01 | Vir: STA

V Zagrebu moški skozi strop padel v stanovanje

Profimedia

Nenavadni obisk je nedavno dobila stanovalka več kot sto let stare stavbe v širšem središču Zagreba. Mlajši moški je namreč v njeno stanovanje padel skozi strop stanovanja in pristal na njeni komodi. Ženska je poklicala policiste, ki niso uspeli ukrotiti smeha, ko so ugotovili, kaj se je zgodilo. Moški je pri padcu skupil lažje poškodbe.

Prestrašena ženska je povedala, da je gledala skozi okno, ko je za hrbtom slišala hrup. Najprej je pomislila, da gre za nov potres, a je nato zagledala moškega, ki se poskuša pobrati, potem ko je ob padcu uničil komodo in si porezal roko, je za današnji hrvaški Jutarnji list opisala dogodek. Omenjeni časnik je na svoji spletni strani objavil tudi fotografije luknje na stropu in uničenega kosa pohištva.

Ženska je še povedala, da se je zaradi dogodka tresla in jokala od strahu, medtem ko si je moški otresal prah s sebe in žalostno ugotovil, da je uničil srajco, nato je poklicala policijo. "Bilo je tragikomično, pravi črni humor", je še izjavila za zagrebški časnik.

Mlajši moški je zaposlen v mestnem stanovanjsko-komunalnem podjetju in je na zahtevo lastnikov pregledoval škodo v stanovanju, ki je bilo poškodovano med potresom 22. marca. V spodnje nadstropje je padel iz shrambe, v kateri je na tleh nenadoma zazijala luknja.

Zagrebški statiki so večstanovanjsko poslopje po nedavnem potresu v hrvaškem glavnem mestu označili z rumeno nalepko, kar pomeni, da je začasno neuporabno za bivanje.

Vsi stanovalci, razen ženske, ki je v ponedeljek dobila nepričakovan obisk, so se izselili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.