20. 12. 2017, 11:10 | Vir: STA

V ZDA rojen otrok iz 24 let starega zamrznjenega zarodka

profimedia

V ZDA se je paru nedavno rodila zdrava deklica, rojena iz zarodka, ki je bil zamrznjen kar 24 let, poročanje ameriških medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa. Raziskovalci z univerze v Tennesseeju so sporočili, da gre za rekord.

Deklica Emma Wren se je novembra rodila Tini in Benjaminu Gibsonu iz Tennesseeja. Zarodek so zamrznili leta 1992 - le leto in pol po rojstvu danes 26-letne Tine in kot se je ta pošalila za ameriško televizijo CNN, bi lahko bila z zarodkom "najboljša prijatelja".

Zarodek so srečni mamici sicer vsadili marca letos v nacionalnem centru za donacije zarodkov NEDC v Knoxvillu. NEDC sprejema podarjene zarodke od parov, ki jih več ne potrebujejo ali si jih ne želijo ter jih daje ljudem, ki si želijo otroke.

Gibsonova sta v preteklosti že bila rejnika in sta tudi razmišljala o posvojitvi, nato pa sta se odločila, da "posvojita zarodek". 33-letni Benjamin ima namreč cistično fibrozo in ne more imeti otrok. O Emmi je novopečeni očka za medije med drugim dejal, da je "sladek čudež" in "je videti precej popolna, glede nato da je bila zamrznjena pred toliko leti".

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.