2. 11. 2017, 09:10 | Vir: STA

V ZDA več mrtvih v streljanju v nakupovalnem središču

profimedia

V streljanju v nakupovalnem središču v mestu Thornton v zvezni državi ZDA Kolorado so bile po navedbah policija ubite najmanj tri osebe. Dva človeka sta umrla na kraju dogodka, hudo ranjena ženska pa kasneje v bolnišnici, so v sredo zvečer po lokalnem času sporočile pristojne oblasti. Podrobnosti o napadalcu in motiv še niso znane.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa napadalca naj ne bi bilo več na kraju dogodka.

Po napadu v New Yorku!

Onkraj luže je bilo čez praznike tudi sicer napeto.

29-letni priseljenec iz Uzbekistana Sayfull Saipov, ki je navdih za napad izpred nekaj dni dobil preko spletne propagande IS, pripravljal pa se je že dve leti, si je za dan napada izbral 31. oktober, ker takrat v New Yorku poteka velika parada ob noči čarovnic in je upal na gnečo. Do parade, ki se je sicer začela šele nekaj ur po napadu, pa ni mogel zaradi policijskega varovanja in je z izposojenim poltovornjakom zaoral po množici kolesarjev in pešcev na stezi ob reki Hudson na jugu zahodnega Manhattna nedaleč od Svetovnega trgovinskega centra. Saipov je tako v torek v napadu z avtomobilom ubil osem ljudi, 12 pa ranil.

Newyorški zvezni tožilci so ga že obtožili terorizma, zaradi česar mu grozi smrtna kazen, predsednik ZDA Donald Trump pa je dejal, da bo upošteval predlog, da Saipova pošljejo v Guantanamo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.