30. 7. 2020, 09:47 | Vir: STA

V ZDA že več kot 150.000 umrlih za covidom-19

Xinhua/STA

V ZDA je za koronavirusno boleznijo 19 v zadnjem dnevu umrlo še 1267 ljudi, s čimer je število smrtnih žrtev novega koronavirusa v sredo preseglo 150.000, kažejo podatki Univerze Johnsa Hopkinsa. Potrdili so tudi več kot 68.000 novih okužb z novim koronavirusom. Med okuženimi je tudi kongresnik, zato so v predstavniškem domu od danes obvezne maske.

Predsednica predstavniškega doma Nancy Pelosi je v sredo odredila, da morajo od danes vsi člani predstavniškega doma in osebje nositi zaščitne maske. Zagrozila je tudi, da bodo varnostniki vse, ki bodo to pravilo kršili, pospremili iz poslopja.

Odločitev je sprejela, potem ko je republikanski kongresnik Louie Gohmert prek Twitterja sporočil, da je okužen z novim koronavirusom ter da nima simptomov. Čeprav je bilo nošenje mask v predstavniškem domu doslej priporočeno, jih kongresnik iz Teksasa ni uporabljal. Nazadnje se je v torek udeležil zaslišanja pravosodnega ministra Williama Barra.

ZDA, ki jih je pandemija covida-19 najhuje prizadela, so doslej zabeležile več kot 4,4 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 150.713 ljudi.

Potem ko je v ZDA pozno spomladi število novih okužb že začelo upadati, sedaj nekatere ameriške zvezne države predvsem na jugu in zahodu države beležijo porast okužb.

Med njimi je tudi Florida, kjer je v zadnjem dnevu za covidom-19 umrlo 216 ljudi, kar je največ doslej. Skupno je v tej zvezni državi koronavirusna bolezen 19 zahtevala 6300 življenj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.