21. 2. 2020, 12:39 | Vir: STA

V Žitu do rogljička, krofa ali kruha kar s kriptovaluto

profimedia


V 37 prodajalnah Žita po vsej Sloveniji je kupcem na voljo plačilo s kriptovalutami. V podjetju tako, poleg uresničevanja želja potrošnikov s ponudbo kakovostnih in inovativnih izdelkov, sledijo trendom tudi z uvajanjem naprednih plačilnih rešitev.

Žitova maloprodajna mreža šteje 37 trgovin in pekarn, ki so lociarne v središčih večjih mest. V njih kupce pričakajo dišeči kruhi, okusni pekovski izdelki in drugi krušni izdelki in peciva, za katere lahko od 30. januarja račun poravnajo tudi s kriptovalutami. Preko sistema GoCrpyto Žito svojim kupcem omogoča plačevanje z bitcoin cash, GoC, bitcoin in ether ter vrednostnim bonom Euro Token, sistem pa podpira dve kriptodenarnici Elly in Bitcoin.com Wallet.

»V Žitu želimo našim kupcem, poleg kakovostnih izdelkov, ponuditi tudi nakup po njihovi meri, zato smo se odločili za vzpostavitev sistema plačevanja tudi s kriptovalutami v naših maloprodajnih trgovinah. Gre namreč za enostaven in hiter postopek, ki je hitrejši od plačila s kreditno kartico ali gotovino. Kupec ob plačilu z nalepke, telefona trgovca ali katere druge naprave le poskenira QR-kodo nakupa ter potrdi transakcijo,« izpostavlja Dejan Mirković, direktor Žita maloprodaje.

Prvi odzivi kupcev na možnost plačila s kriptovalutami so zelo pozitivni. V Žitu so tako v prvih tednih zabeležili več kot 40 plačil s kriptovalutami. Potrošniki sicer možnost takšnega plačila na prodajnem mestu prepoznajo preko rumene nalepke s prepoznavnim slonom GoCrypto.

»Prepoznavnost Žita ni naključje, temveč rezultat nenehnega prilagajanja trgu, potrošnikom in inovacijam. Veseli nas, da je Žito prepoznalo tudi potencial nove plačilne tehnologije GoCrypto ter se pridružilo več kot 900 trgovcem v 10 državah, ki omogočajo plačevanje s kriptovalutami. Zaradi odličnega odziva slovenskih trgovcev na GoCrypto je Slovenija vodilna država na svetu po število lokacij, ki omogočajo tovrstna plačila. Naše sodelovanje z Žitom je še en dokaz, da delamo dobro in da kriptovalute postajajo del potrošniškega vsakdanjika,« pojasnjuje Dejan Roljič, direktor Eligme.

Vabljeni, da si v spodnjem videu pogledate, kako lahko opravite nakup s kriptovaluto v kateri izmed Žito prodajaln po Sloveniji:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.