R.S. | 29. 3. 2022, 09:39

Vau! Žrtvoval olimpijsko medaljo za to lepo gesto

Slika je simbolična.

Profimedia

Športnik je priznal, da se mu je težko ločiti od trofeje, a želi vseeno pomagati.

Dobitnik olimpijske medalje Tony Martin na dražbi prodaja srebrno medaljo, ki jo je osvojil v Londonu leta 2012, da bi zbral sredstva za otroke v Ukrajini. Spletna dražba za osvojitev te medalje traja do 9. aprila

Martin, ki se je upokojil leta 2021, je bil v svoji karieri eden najboljših kolesarjev na svetu in je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka. Toda najbolj posebna je bila njegova srebrna medalja, osvojena na kronometru v Veliki Britaniji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Martin (@tonymartin_procyclist)

Za dobrodelno organizacijo

V objavi na Instagramu je nemški kolesar dejal, da se počuti slab, "sedeti na kavču in sprejeti situacijo", potem ko je od začetka ruske invazije videl slike dogajanja v Ukrajini. Dejal je, da bo denar, zbran na dražbi, namenjen fundaciji Wir helfen Kindern, ki podpira otroke in njihove družine.

"Izražam globoko spoštovanje vsem, ki najbolj pomagajo ljudem, ki jih je treba zaščititi: ukrajinskim otrokom in njihovim družinam. Tudi jaz želim prispevati svoj del in pomagati. Ni se mi lahko ločiti od največje trofeje, ki sem jo osvojil v svoji karieri, a glede na dejstvo, da je na milijone ljudi izgubilo skoraj vse, je to nekaj, kar si resnično želim narediti," je zapisal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord