28. 9. 2022, 12:42 | Promocijska objava

Več kot 5000 obiskovalcev jubilejnega Weekenda je upravičilo slogan #SAMOPRIDI

promocijska fotografija

Zaključil se je jubilejni Weekend Media Festival, ki je že 15. potekal v odličnem vzdušju stare Tobačne tovarne v Rovinju. Razlogov za praznovanje je bilo te dni v Rovinju veliko - od odličnih panelov in predavateljev do norih zabav.

Letos je potekala razprava o človekovih pravicah in lažnih novicah, poučna predavanja o napovedani recesiji, Mosadu in o tem, ali se je inovativnosti mogoče naučiti, vse skupaj pa so zaokrožili televizijski maratonci, prepoznavni televizijski obrazi regije.

"Weekend je tudi letos poskrbel, da smo se zbrali prijatelji, sodelavci in partnerji iz celotne regije in sveta, vsi z istim ciljem, da se nekaj naučimo, razširimo krog poznanstev, pa tudi preživimo konec poletja v neformalnem okolju in praznovanje obletnice. Letošnji festival je zbral več kot pet tisoč obiskovalcev, ki so v prostorih stare rovinjske Tobačne tovarne širili dobre vibracije," je povedal Tomo Ricov, direktor in programski direktor Festivala.

"Weekend je z leti postal eden najbolj razburljivih dogodkov, ki se odvijajo na Hrvaškem. Letošnjo izdajo, ki je v mnogih pogledih edinstvena, si bomo zapomnili po atraktivnih in kakovostnih vsebinah, ki na kakovosten način prispevajo k podaljšanju sezone v prelepem Rovinju. Odlična sinergija Weekenda, Rovinja, Maistre in skupine Adris se je uresničila tudi letos, kar se vedno pokaže v kvalitetnih predavanjih, zabavah do zore in vrhunski gastronomski ponudbi, vse skupaj pa zaokroža povezovanje," je povedal Božo Skoko, član programske ekipe Millenium promocija, partnerske agencije Festivala.

Letošnji Weekend je v prijetnem vzdušju združil pester prerez predavanj, panelov in pogovorov. Nekaj ​​malenkosti iz sveta tajnih služb, vrednih filmov o Jamesu Bondu, je obiskovalcem razkril strokovnjak za izraelski Mosad, novinar Yossi Melman. Kreativna umetnica Ghada Wali je v svojem predavanju poudarila, da lahko grafično oblikovanje spremeni svet. Direktor globalnega kreativnega razvoja pri Meti Fabio Seidl je postavil tezo o obstoju treh različnih prihodnosti, in sicer: izbrane, tiste, ki je ni mogoče nadzorovati, in prave, ki je kombinacija obeh.

Na panelu Smrt dejstev, na katerem so sodelovali Ognian Zlatev, vodja predstavništva Evropske komisije na Hrvaškem, ter Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) in Dražen Klarić (Večernji list), je bil poudarek na točnost informacij, ki so napadene s ponarejenimi novicami in predstavljajo velik problem. Panelisti so se strinjali, da je izjemno pomembno, da mediji ohranjajo objektivnost in da je prostor za kritično refleksijo kakovostnih in izobraženih novinarjev.

Jelena Đoković je spregovorila o svojem bogatem humanitarnem delu, ekonomski strokovnjak Vuk Vuković pa je delil ekonomske nasvete za jesen in zimo. Weekend.15 nam je razkril zmagovalca tekmovanja start-up podjetij Food Tech v organizaciji Infobipa, Maistra in agencije Pepermint, ki se je začelo na Weekend Food Festivalu. Naziv najboljšega je odnesel Moj Gruntek, podelitve pa se je udeležil tudi Michael Selden, direktor ameriškega živilsko tehnološkega podjetja Finless Foods.

Letošnji Weekend.15 je dal tudi zmagovalce tekmovanja Zlati boben, s podelitvijo nagrad pa se je zaključila letošnja edicija tega festivala.

Občinstvo so v zaključnem panelu z atraktivnim imenom Pušiona nasmejali in navduševali kreativni direktor Bruketa&Žinić&Grey Davor Bruketa, direktor Peperminta Tomo Ricov, Mario Petrović in Dimitrije Trbović, direktor podjetja Neostar. Andrija Jarak je s svojimi briljantnimi vprašanji kirurško seciral neuspešne projekte panelistov in pred občinstvom popolnoma razgalil njihove poslovne neuspehe.

Jubilejni Weekend.15 so glasbeno zaokrožili s spektakularnim nastopom Darka Rundeka in Jazz orkestra HRT, sledil pa jim je ljubljenec občinstva Matija Cvek z zasedbo The Funksteins, ena najopaznejših regionalnih glasbenih atrakcij Konstrakta & Zemlja Gruva, ki so vse skupaj zatresli, enako kot energični nastop Marije Mirković (ex Frajle).Zaključil ga je nastop enega največjih imen domače hip hop scene Vojka V., občinstvo pa je plesalo ves čas ob nastopu novosadske skupine Gift in DJ Rea. 

Podrobnosti o vikendu najdete tukaj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.