3. 4. 2017, 15:46 | Vir: STA

Več mrtvih v eksploziji v podzemni železnici v Sankt Peterburgu!

STA

Na glavni postaji podzemne železnice v drugem največjem ruskem mestu Sankt Peterburgu je danes odjeknila eksplozija, ki je po podatkih nacionalnega komiteja za boj proti terorizmu zahtevala najmanj 10 življenj. Okoli 50 ljudi je bilo ranjenih, so sporočili s policije.

Rusko tožilstvo je potrdilo, da je bila današnja eksplozija na vlaku podzemne železnice v Sankt Peterburgu teroristični napad.

"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da počistimo dejavnike, ki so omogočili teroristični napad, in da preprečimo takšne primere v prihodnje," je izjavil predstavnik ruskega generalnega tožilstva.

Kot poročajo ruski mediji je eksplozivno napravo razneslo na vlaku na postaji Tehnologičeski institut. Po poročanju ruske tiskovne agencije Ria je šlo za doma narejeno eksplozivno napravo, napolnjeno s šrapneli.

Kot poroča ruska tiskovna agencija Interfax, so na postaji Ploščad vosstanija našli neeksplodirano bombo.

Ruske televizije so objavile posnetke, na katerih je videti poškodovan vagon podzemne železnice in več trupel, ki so ležala okoli. Postaja je polna dima in slišati je bilo krike. Potnike so z dveh postaj podzemne železnice, Tehnologičeski institut in Senaja ploščad, evakuirali tudi s pomočjo helikopterjev.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass so zaprli vse postaje podzemne železnice v mestu in okrepili varnost na letališču Pulkovo. Okrepili so tudi varnost na podzemni železnici v Moskvi.

Ruske varnostne službe so v preteklosti po lastnih navedbah preprečile teroristične napade na moskovski sistem javnega prometa, ki naj bi jih načrtovali skrajneži. Nekatere med njimi naj bi izurila džihadistična Islamska država.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.