17. 7. 2021, 14:29 | Vir: STA

Več sto mladih Italijanov zaradi okužb obtičalo v karantenah na tujem

profimedia

Za številne mlade Italijane so se počitnice v tujini, ki so si jih privoščili po mesecih strogih omejitev zaradi pandemije covida-19, spremenile v moro. Zunanje ministrstvo v Rimu se ukvarja z več sto primeri mladih, ki so se v tujini okužili z novim koronavirusom in morajo zdaj tam preživeti karanteno.

Med drugim je ostalo v Dubaju ujetih 300 mladih iz različnih italijanskih dežel, potem ko jih je bilo 200 na testiranju pozitivnih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Na počitnice so se odpravili 30. junija, in sicer v organizaciji ene od turističnih agencij, ki so posebej specializirane za študentski turizem. Vrniti bi se morali to sredo, a so jim let odpovedali in njihove družine obvestili, da so njihovi otroci zdaj v oskrbi posebnega oddelka, ki ga sestavljajo zdravniki in bolničarji.

Skupina šolarjev iz Benetk, starih od 15 do 18 let, je medtem ostala na grškem otoku Ios. Na testiranju jih je bilo pozitivnih šest, a na otoku so zadržali tudi preostalih 15. Še 150 mladih Italijanov je trenutno v karanteni na Malti, 50 jih je bilo pozitivnih, ostali pa so bili z njimi v stiku in so morali zato v izolacijo, poroča APA.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ