10. 8. 2021, 10:05 | Vir: STA

Danes ob 21. uri na Kongresnem trgu sprejem za slovenske olimpijce

Profimedia
Plezalka Janja Garnbret je v Tokiu osvojila zlato medaljo. (foto: Profimedia)

Plezalka Janja Garnbret je v Tokiu osvojila zlato medaljo.

Olimpijske igre so končale, ampak mi smo še vedno pod njihovem vplivom. Če smo naše športnike budno spremljali preko televizijskimi ekrani, imamo sedaj priložnost, da jih pozdravimo še v živo. Danes zvečer bo na Kongresnem trgu prirejen sprejem za slovenske olimpijce. Še pred tem bosta olimpijsko reprezentanco sprejela predsednik republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Na verjetno najbolj posebnih olimpijskih igrah doslej, ki so jih krojili protikoronski ukrepi, so slovenski športniki v deželi vzhajajočega sonca spisali novo poglavje uspešne slovenske športne zgodovine, saj se lahko pohvalijo z največjo bero osvojenih zlatih kolajn v zgodovini samostojne države.
 
Poleg plezalke Janje Garnbret sta bila zlata še kanuist Benjamin Savšek in kolesar Primož Roglič, srebro je osvojila judoistka Tina Trstenjak, bron pa kolesar Tadej Pogačar. V Tokiu je sicer odpotovalo 54 športnikov, a poleg dobitnikov medalj po vrnitvi v domovino gotovo najbolj izstopa košarkaška ekipa, ki se je uspela prebiti v polfinale in osvojiti četrto mesto.
 
Še pred sprejemom v Ljubljani bosta olimpijsko reprezentanco na Brdu pri Kranju sprejela Pahor in Kustečeva, ki se je prve dni iger tudi sama mudila v Tokiu. Sprejema na Kongresnem trgu, ki se začne ob 21. uri, se bo udeležil tudi predsednik DZ Igor Zorčič.
 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.