30. 11. 2016, 14:16 | Vir: STA

Velika Britanija: Milijonar zadavil prostitutko, ki ji je tri leta izplačeval 11.700 evrov mesečno!

profimedia

Nenavadna 'ljubezen' med milijonarjem iz Velike Britanije in elitno prostitutko se je pred dnevi končala nadvse tragično.

54-letni Peter Morgan je 25-letni Georgini Symonds, s katero je imel razmerje več kot tri leta, plačeval po 10.000 britanskih funtov (11.700 evrov) na mesec, da je bila na voljo samo njemu. Plačal ji je tudi za plastično operacijo in najel bungalov, kjer je namestil prisluškovalne naprave.

Ujezili so ga prisluhi!

Ko je pregledoval posnetke iz bungalova, je zasledil, kako je Symondsova svojemu novemu partnerju dejala, da namerava Morgana zapustiti in ga izsiljevati, so v torek sporočili s sodišča v Veliki Britaniji.

Sestavil je morilski seznam!

Morgan je nato na svojem telefonu sestavil nakupovalni seznam s potrebščinami, ki jih potrebuje za umor. Med drugim so bili na seznamu vrv, plastično pregrinjalo, rokavice, lepilni trak, kartica sim in krpa. "To so predmeti, ki jih je našla policija ter so bili uporabljeni v umoru, prikritju umora in prevozu trupla," je povedal tožilec William Hughes.

Zadavil, ker jo je ljubil?

Morgan je obtožen, da je zadavil Symondsovo, nato pa zavil njeno truplo v plastično pregrinjalo in ga odvrgel v bližini doma, kjer je živela njegova odtujena žena z otrokoma.

Morgan je kasneje priznal umor, ob tem pa je še dejal, da jo je ljubil. Policiji je med drugim povedal, da ima aspergerjev sindrom in da se je umor zgodil, ker je izgubil nadzor nad seboj, ko je slišal zvočni posnetek.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.