25. 9. 2020, 07:59

Vesela šola praznuje pol stoletja uspešnega delovanja

Fb Vesela šola
Vesela šola praznuje pol stoletja uspešnega delovanja (foto: Fb Vesela šola)

zobraževalni projekt Vesela šola, ki deluje pod okriljem Mladinske knjige in revije za najstnike Pil, letos praznuje 50-obletnico delovanja. Častni pokrovitelj jubilejne Vesele šole je predsednik RS Borut Pahor.

Ob tej priložnosti bo v nedeljo, 27. septembra, ob 17. uri potekala virtualna prireditev, ki si jo bo mogoče ogledati na Facebooku ali na YouTubu.

Prireditev bo trajala eno uro.

Posebnost letošnje veselošolske zaključne prireditve je,  da bodo na njej razglasili najboljše veselošolske tekmovalce šolskega tekmovanja učencev od 4. do 9. razreda, saj višje državne stopnje tekmovanja letos zaradi koronavirusa organizatorji niso mogli izpeljati.

Na šolsko tekmovanje se je marca letos pod vodstvom 588 mentorjev prijavilo skoraj deset tisoč otrok iz 405 osnovnih šol, kar 1537 se jih je uvrstilo naprej na naslednjo državno stopnjo. Med njimi je bilo 49 takšnih, ki so osvojili vse točke ali pa jim je zmanjkala le ena. Vsi ti veselošolci bodo na virtualni prireditvi posebej omenjeni.

V prireditev, ki jo bo že tradicionalno povezoval Boštjan Gorenc Pižama, bo med drugim vključen nagovor častnega pokrovitelja predsednika RS Boruta Pahorja, krajši film, v katerem bodo o nastanku in razvoju Vesele šole govorili njeni nekdanji in sedanji uredniki, ter glasbeni program raperja Trkaja.

Več o Veseli šoli

Vesela šola je izobraževalni projekt, v katerem osnovnošolci od 4. do 9. razreda na hudomušen in igriv način širijo svoje splošno znanje, spoznavajo različna zanimiva področja; tudi nekatera, ki niso vključena v učni načrt za osnovnošolce. Tematske niti se stekajo v tekmovanje, ki se ga lahko udeležijo vsi učenci, tudi slepi in slabovidni in učenci v prilagojenem programu. Vsebine so raznovrstne in vezane na aktualne teme današnjega časa. 

Vesela šola deluje pod okriljem Mladinske knjige. Izhaja kot samostojna priloga revije Pil, na spletnem portalu www.veselasola.net pa je v obliki interaktivnih učnih poti dosegljiva vsakomur.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.