N. D. | 6. 11. 2022, 22:17

VIDEO: Anže Logar razkril vso resnico o sebi (tole vas bo presenetilo)

Žiga Kalan

Predsedniški kandidat Anže Logar je ekskluzivno za Metropolitan odgovoril na nekaj pikantnih vprašanj o zasebnem življenju.

Tik pred drugim krogom predsedniških volitev je uredništvo ekskluzivno povabil na vajo violončela. A ni nam samo pokazal, kako spretno izvablja melodijo iz strun inštrumenta, temveč nam je tudi zaupal, kaj je največja lumparija, ki jo je storil v življenju, kje je doživel svoj prvi poljub, katera je njegova najljubša nogometna ekipa, njegov 'guilty pleasure' (pregreha, op. a.) in glede katere stvari je kot oče najbolj siten.  

Kaj točno nam je povedal, si oglejte v spodnjem videoposnetku:

Že v intervjuju za revijo Story je dejal, da je čut za glasbo ostril ravno z učenjem igranja na violončelo. Njegov učitelj je bil celo priznan violončelist Matija Lorenz iz Tria Lorenz, ki je med drugim slovel tudi kot šahovski mojster.

"Z očetom sta se poznala iz šolskih let. Ko staršema nisem dal miru s prigovarjanjem, da želim igrati violončelo, je oče naposled popustil in vprašal Matijo, ali me je pripravljen vzeti pod svoje okrilje. In me je."

A igranja violončela ni pustil v svoji mladosti, prav nasprotno – pred kratkim se ga je ponovno začel učiti iz preprostega razloga.

"V času ministrovanja smo bili v gosteh deležni nastopa mladega čelista, ki sem ga po koncertu prijazno prosil, naj mi posodi čelo in notno črtovje. Ugotovil sem, da nimam več pojma. Nisem imel težav samo z zakrnelimi prsti, celo z branjem not! Nemudoma sem sklenil, da je zadevo treba popraviti, in poklical kolegico, s katero sva nekoč skupaj igrala čelo, da mi nameni nekaj učnih ur osnov. Ko mi le dopušča čas, poskušam zaigrati kakšno melodijo. Še danes nadvse uživam v delih skladatelja Giuseppeja Tartinija, čigar ljubitelj je bil tudi Lorenz, ter Mozarta in Vivaldija."   

Za lokacijo snemanja se zahvaljujemo M.Z.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord