16. 8. 2010, 10:21 | Vir: Playboy

Video: Extreme 40

Chili Sports Communication/Christian Prenner

Pravijo jim dirkalniki formule 1 na vodi. Ampak ne spomnim se, da bi dirkalnike formule 1 videl voziti po dveh kolesih.

Natančneje: ne spomnim se dirkalnika formule 1 na dveh kolesih, ne da bi šlo za nesrečo. Katamarani razreda extreme 40 pa so, nagnjeni tudi za 45 stopinj, nekako v svojem naravnem položaju. In svoje prvo svetovno prvenstvo so imeli v Portorožu.

Ocean Yachting Club ni bil le organizator, imel je tudi svojo jadrnico (z enim slovenskim članom posadke) in po petih dneh napornih regat so za las ugnali Red Bullovo jadralsko ekipo. Prav s sled­njo smo se popeljali – in to ne kar tako, temveč kar na prvi uradi regati svetovnega prvenstva.

Biti peti član posadke je bila sicer popolna zabava, dokler se ni začelo odštevanje zadnjih sekund pred startom. Takrat človek dojame, da ne gre le za zabavo, saj vsaka napačna poteza gosta, petega člana posadke, lahko pomeni slabšo uvrstitev za tiste štiri, ki od dobrih uvrstitev živijo. In možnosti za napake je med tekanjem z levega na desni bok (ob tem je treba paziti, da vedno ostaneš na mreži med obema trupoma) čez kopico vrvi, jader in med štirimi profiji, ki v nasprotju z gostom natančno vedo, kaj delajo, veliko.

Je pa tudi navdušenje, ko 'tvoja' jadrnica prva zapelje čez ciljno črto, veliko.

Nekaj utrinkov z omenjenega jadranja si lahko ogledate v videu.

Dušan Lukič, foto: Chili Sports Communication/Christian Prenner

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord