A. B. | 15. 3. 2022, 21:30

Zaradi incidenta na televiziji jo je doletela TOLIKŠNA globa

Marina Ovsyannikova.

Profimedia

Protestnica je posnela video, ki se je mnogim zdel zelo sporen. Čaka jo kazen. 

Marina Ovsyannikova je urednica na državni televiziji Channel 1, ki je s protestnimi vzkliki in plakatom prekinila poročila v živo in z njimi pozvala k obsojanju ruskih dejanj. Kasneje pa Ruse tudi v osebnem video nagovoru pozvala, naj proti vojni protestirajo. 

V rokah je imela napis: "Ustavite vojno. Ne verjemite propagandi. Lažejo vam," ob tem je večkrat vzkliknila "ne vojni". Televizija je nato oddajanje v živo prekinila in nadaljevala s predvajanjem posnetkov iz ruskih bolnišnic. Posnetek je delila tudi na svojem profilu na Instagramu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Марина Овсянникова (@marina_ovsyannikova__)

Urednico naj bi po poročanju neodvisnega ruskega spletnega portala Meduza kaznovali zaradi video nagovora, ki ga je posnela pred protestom, in ne zaradi protesta samega. Sodišče jo je kaznovalo z globo v višini 30.000 rubljev oziroma 258 evrov, zaradi "organizacije nedovoljenega množičnega dogodka", poroča britanski BBC.

Vendarle pa je Ovsyannikovi v bran stopil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je njeno dejanje podprl: "Hvaležen sem vsem Rusom in Rusinjam, ki se zavezujejo k resničnim podatkom. Hvaležen sem tistim, ki se upirajo lažnim informacijam in stremijo k govorjenju resnice. Predvsem pa se zahvaljujem mladi ženski iz Channel 1, ki se ni bala protestirati ..." 

Rusija je v zadnjih tednih zaostrila ukrepe proti neodvisnim medijem in kritičnim državljanom. Številni mediji so že zaprli svoja vrata, več novinarjev pa je zapustilo državo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord