Adisa Burzić | 5. 3. 2022, 13:39

GROZLJIV VIDEO: novinarji SKY NEWS v smrtni nevarnosti: komaj ubežali strelom, vodja ekipe RANJEN

Sky News screenshot

Britanska medijska hiša Sky News je na svojem portalu objavila pretresljiv videoposnetek z nazornim prikazom grozljive eskalacije vojnega stanja v Ukrajini. Med terenskim delom na ukrajinskih tleh se je njihova novinarska ekipa znašla v zasedi, njihovo vozilo pa je naenkrat postalo tarča rafalov. 

Posnetek pokaže sprva mirno pot novinarske ekipe Sky News, ki je iz avtomobila snemala prizorišče ukrajinsko-ruske vojne in dokumentirala stanje, v katerem se je po izstreljenih rafalih in bombnih napadih znašla Ukrajina. Med uničenimi stavbami in praznimi ulicami je, kot kaže, pozornost vojakov pritegnilo njihovo vozilo, ki je naenkrat postalo tarča številnih zaporednih strelov. Kamera se je zatresla in pretreseni ter opazno prestrašeni novinarji so zapeljali vozilo vstran, ob tem pa začeli vpiti: ''Prenehajte! Mi smo britanski novinarji! Novinarska ekipa ... Novinarji smo!'' Čeprav so želeli s tem pokazati, da niso pripadniki oboroženih enot in da se na ukrajinskih ulicah niso znašli s sovražnim namenom, njihovi kriki niso dosegli svojega namena. 

Posnetek prikazuje, kako so se s težavo spravili iz avtomobila in se spustili po klančini, nekoliko stran od parkiranega vozila, od koder so bežali do prvega zaklonišča. Stuart Ramsey, vodja novinarske ekipe, je bil med napadom ranjen, snemalec Richie Mockler pa je prejel dva strela v neprebojni jopič. 

Pretresljiv videoposnetek si lahko v celoti ogledate TUKAJ. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec