N.Z. | 26. 5. 2020, 12:37

VIDEO: o Trumpovih voditeljskih sposobnostih (ob katerih vas bo spreletaval srh)

profimedia

Pri The Atlantic so zmontirali najbolj izstopajoče trenutke zadnjih mesecev, ki jih je zaznamovala grožnja novega koronavirusa. Naslov videa, ki je že postal viralen, pa je nadvse pomenljiv.

Video so naslovili kratko in jasno: »Donald Trump: študija voditeljskih sposobnosti«, gledalcem pa kmalu postane jasno, kako slednjih močno primanjkuje voditelju gospodarsko in politično najmočnejše države na svetu, še posebno, ko Trumpovim reakcijam ob bok postavijo izjave drugih voditeljev sveta.

Na družbenih omrežjih so video že pospremili z medklici, da gre za resnično grozljivko. Način, kako Donald Trump ne zamudi priložnosti, da bi odreagiral neustrezno ali povsem napačno, je na trenutke prav zares srhljiv.

Ob objavi videa, je novinarka Atlantica, Anne Applebaum, zapisala:

»Američani se praviloma le redko primerjajo z drugimi državami, saj so prepričani, da so v vseh pogledih superirorni, da so naši politiki boljši, da je naša demokracija najbolj poštena na svetu. Ko pa si človek ogleda ta video, se vpraša: Je to tiste vrste voditeljstvo, ki bi ga pričakovali od super-močnih? Mi takšni nastopi vzbujajo zaupanje v prihodnost? Ali pa je morda ta moški znak za alarm, utripajoča rdeča luč, vpijoča sirena, ki nas želi želi zbuditi. Nas in svet! Ter nas opozoriti, da je nekaj zelo narobe z našim političnim sistemom.«

Video si lahko ogledate spodaj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.