4. 9. 2020, 19:06

Policisti na vlaku v Liverpoolu aretirali moškega, ker ni hotel nositi zaščitne maske (video)

Shutterstock

Po spletu je zaokrožil posnetek, v katerem so angleški policisti aretirali moškega, ki na vlaku ni hotel nositi zaščitne maske. Uporabili so celo solzivec v razpršilu, saj se je moški aretaciji upiral.

Policisti so se na postaji Liverpool Lime Street vkrcali na vlak, ker so prejeli prijavo, da eden od potnikov zavrača spoštovanje ukrepov, ne nosi zaščitne maske in celo kašlja v druga dva potnika na vlaku.

Policist je potnika brez maske prosil, da zapusti vlak, sledil je prepir, v katerem 34-letni moški policistu večkrat očita, da se ga po zakonu ne sme dotakniti. »Ni mi potrebno nositi maske in ne morete me prisiliti,« vztraja potnik. Policist mu pove, da se z njim ne misli prerekati in da mora nemudoma zapustiti vlak. »Zapustite vlak ali pa vas bom aretiral,« ga na koncu še opozori policist in doda: »Uporabil bom solzivec.«

In potem je to tudi storil. Po uporabi solzivca je pristopilo še več policistov in moškega so odpeljali z vlaka. Aretirani možakar je po dogodku podal pritožbo zoper profesionalnosti britanske transportne policije, ki je že v strokovni obravnavi.

Covid-19 ukrepi v Veliki Britaniji velijo, da morajo vsi, razen otroci, mlajši od 11 let, invalidi in ljudje s posebnimi zdravstvenimi težavami, med uporabo javnih prevozov nositi zaščitno masko. Aretirani moški se bo moral zagovarjati pred sodnikom za prekrške.

Govorec za britansko transportno policijo je v izjavi za javnost povedal: »Moški je bil obtožen nasilniškega vedenja in napada na uradno osebo na Merseyrail vlaku na poti do postaje Liverpool Lime Street. […] Policisti so se odzvali na prijavo, da eden od potnikov na vlaku kašlja na dva druga potnika.«

Govorec je še dodal, da je bil solzivec v razpršilu uporabljen, a da moškega ni zadel.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.