16. 6. 2018, 10:10 | Vir: STA

VIDEO: V Glasgowu zagorela slovita umetnostna akademija

Profimedia

V Glasgowu na Škotskem je v petek zvečer zagorela znamenita umetnostna akademija. Ena najbolj znamenitih stavb v mestu je bila sredi obsežne prenove, požar pa jo je zdaj močno poškodoval.

S požarom se je borilo več kot 120 gasilcev. Po navedbah njihovega poveljnika Iaina Bushella je šlo za "zelo zahtevno in kompleksno situacijo". Zaenkrat žrtev niso zabeležili, o poškodovanih pa prav tako ne poročajo. Z območja so sicer evakuirali okoliške prebivalce. Eden od uporabnikov Twitterja je objavil posnetek požara.

Požar v stavbi svetovno znane umetnostne akademije se je začel približno pol ure pred polnočjo po lokalnem času. Razširil se je še na okoliške stavbe, tudi na koncertno dvorano O2 ABC in nočni klub, ki sta prav tako močno poškodovana v požaru, še poroča BBC.

Slavno stavbo arhitekta Charlesa Rennieja Mackintosha je sicer močno poškodoval požar že leta 2014. Tedaj je bil uničen del stavbe, zdaj pa naj bi bila škoda še precej večja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Škotske oblasti so že napovedale pomoč, tako finančno kot v drugih oblikah. Prva ministrica Nicola Sturgeon je izjavila, "da se ji lomi srce, ko gori priljubljena akademija v Glasgowu", še poroča AFP.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.