9. 3. 2022, 12:29

(VIDEO) V Rusiji ljudje stali v več kilometrov dolgih vrstah za zadnji McDonald's obrok

Profimedia

Na spletu so se pojavili posnetki in fotografije dolgih vrst pred McDonald's restavracijami v Rusiji, saj bodo te kmalu zaprle svoja vrata.

Posnetki iz Moskve prikazujejo dolge vrste avtomobilov, ko Rusi potrpežljivo čakajo na svoj zadnji Big Mac, preden vseh 850 McDonald's restavracij v Rusiji zapre svoja vrata. Obupani Rusi so na grozovitem mrazu tudi po ure čakali na poslednje burgerje. McDonald's je restavracije zaprl 8. marca, po vzoru številnih drugih mednarodnih podjetij, ki so po začetku vojne v Ukrajini prekinile svoje posle v Rusiji.

Nekateri premeteni Rusi so zadnje McDonald's burgerje in McDonald's pijače potem celo prodajali na spletu, seveda po strašljivo visokih cenah. V eni od ponudb je uporabnik tako na primer prodajal tri burgerje za 40.000 rubljev (okoli 280 EUR).

McDonald's se je za potezo odločil po izjemnem pritisku spletne javnosti, ki je na družbenih omrežjih pod ključnikom #BoycottMcDonalds pričela viralno pobudo za umik podjetja iz Rusije. Mnogi so namreč kritizirali tako McDonald's, kot tudi KFC, Starbucks in Coca-Colo, ker so svoje storitve tudi po ruskem napadu na Ukrajino še vedno ponujali na ruskem trgu.

Včeraj je potem Chris Kempczinski, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja McDonald's, na Twitterju objavil novico, da bo podjetje McDonald's zaustavilo poslovanje v Rusiji. Pri tem je poudaril, da je potrebno ob takšnih odločitvah upoštevati številne dejavnike, med drugim tudi 62.000 zaposlenih, ki so, kot pove Kempczinski, »zlili svoje srce in dušo v znamko McDonald's.«

Zato je Kempczinski dodal še, da bodo zaposleni v ruskem segmentu podjetja McDonald's, še naprej prejemali plače.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord