21. 9. 2018, 17:50 | Vir: STA

VIDEO: V Tanzaniji v nesreči trajekta več kot 130 smrtnih žrtev

Profimedia

Število smrtnih žrtev prevrnjenega trajekta na tanzanijski strani Viktorijinega jezera se je po zadnjih podatkih povzpelo na 136, je sporočila tamkajšnja policija, na spletni strani poroča Reuters.

Trajekt se je prevrnil v četrtek v bližini pristanišča pri otoku Ukara, ki leži na jugovzhodu tega največjega jezera v Afriki in ki si ga ob Tanzaniji delita še Uganda in Kenija. Po prvih ocenah naj bi bilo na krovu trajekta več kot 300 potnikov, kapaciteta trajekta pa je 100 potnikov.

Trajekt MV Nyerere je bil na poti iz kraja Bugolora in je potonil le nekaj metrov pred pomolom. Vzrok za nesrečo še ni znan. Poleg potnikov je trajekt tovoril še žito in cement. Oblasti domnevajo, da je bil morda tovor napačno naložen oz. da je bila ladja preobremenjena.

Tanzanija je bila v zadnjih letih prizorišče nekaterih večjih trajektnih nesreč. Več kot 500 ljudi je umrlo leta 1996, ko je na Viktorijinem jezeru potonil trajekt. Leta 2012 je umrlo 145 ljudi, ko je trajekt potonil pred tanzanijskem arhipelagom Zanzibar.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec