N.Z. | 27. 5. 2020, 12:31

Violeto Tomić bi anonimneži 'z živinskimi vagoni deportirali v Venezuelo’

Nebojša Tejić/STA

Na naslov poslanke stranke Levice je prišla dopisnica žaljive vsebine, ki jo je anonimnež podpisal z ’Veterani za Slovenijo’.

Dopisnica ni ’zanimiva’ toliko zaradi vulgarne vsebine in grožnje, s katero anonimneži končajo svoje pisarije, temveč ravno način, na katerega so Violeti Tomić to dostavili: namreč prek klasične dopisnice, ki je v njen nabiralnik prišla po klasični (in torej ne elektronski) pošti.

Pa vsebina?

Pošiljatelj si je poslanko več kot očitno želel predvsem žaliti, saj v dopisu ne manjka označba ’bosanska p***ca’ in ’levaki so pr**ci’, se pa vendarle konča tudi z grožnjo, ki (morda nalašč) spominja na neke druge, davno minule čase. Piše namreč:

»Toda vedi, da se boš morala posloviti od Slovenije, ker takih kot si ti in ostali čefurji bomo veterani naredili red in v živinske vagone pravac jug ali Venezuela.«

Verjamemo, da je konkretna dopisnica že našla svoje mesto pri slovenskih organih pregona, nje fotografirana verzija pa ta hip (z veliko zgražanja nad piscem in s podporo poslanki) že kroži po družabnih omrežjih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.