18. 4. 2024, 12:34 | Promocijska objava

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno: razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

promocijska fotografija

Visoka inflacija, nizke obrestne mere za varčevanje, geopolitične napetosti in morebitni prihod nove recesije – vse to so razlogi, zakaj vse več državljanov vlaga v naložbeno zlato, naložbeni instrument s slovesom »varnega zavetja v negotovih časih«.

Vlagatelji v zlato zadnja leta ustvarjajo velike dobičke, saj se je cena zlata v zadnjih petih letih povečala za več kot 90 %, povprečna letna rast cene zlata v zadnjih dvajsetih letih pa je večja za 8,5 %. Zlato se je torej izkazalo kot odlična zaščita kapitala, a tudi naložba, ki prinaša dobiček. 

promocijska fotografija

Gibanje cene zlata v zadnjih petih letih

Fizično zlato je oproščeno davka

Vlaganje v zlato je možno na več načinov, najbolj varen in iskan pa je nakup naložbenega zlata v fizični obliki zlatih palic ali zlatih kovancev. Fizično zlato je v celoti oproščeno davkov, kar pomeni, da ves zaslužek ostaja v rokah vlagateljev, v nasprotju s t. i. »papirnatim zlatom«, ki ga investitor nikoli ne vidi v živo.

Poleg tega fizične plemenite kovine in zlati kovanci zagotavljajo visoko raven svobode  upravljanja lastnih prihrankov, saj je tovrstna naložba povsem neodvisna od bank in države. Fizično zlato je visoko likvidno, kar pomeni, da ga je mogoče preprosto zamenjati za gotovino. Odkup zlata se lahko opravi kjerkoli na svetu po trenutnem menjalnem tečaju.

Center Zlata – novo mesto za vlaganje v zlato

Zlate palice in zlate kovance je najbolje kupovati in prodajati pri zaupanja vrednih in specializiranih trgovcih, kot je npr. Center Zlata. Center Zlata je del znane skupine Saiva Group, vodilnega regionalnega distributerja znanih evropskih topilnic z več kot 30-letnimi izkušnjami na trgu plemenitih kovin in več kot 70 tisoč zadovoljnimi uporabniki.

Center Zlata je letos odprl novo pisarno v Ljubljani, prvo v Sloveniji, kjer je možno kupovati in prodajati zlate palice in zlatnike pod najboljšimi pogoji v državi. V le nekaj mesecih od odprtja poslovalnice je Center Zlata že postal dobro prepoznano osrednje mesto naložbenega zlata v Sloveniji.

promocijska fotografija

Novoodprta poslovalnica Centra Zlata na Dunajski ulici v Ljubljani

Izdelki na voljo takoj po najboljših cenah

Naložbeno zlato v fizični obliki je v obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev, najbolj iskani pa so izdelki uglednih evropskih topilnic. Center Zlata je pooblaščeni distributer avstrijske državne kovnice Münze Österreich, švicarske Argor Heraeus in nemške Heimerle + Meule, katerih izdelki so vedno cenjeni po vsem svetu.

Čeprav številni mislijo, da je zlato naložba le za najbogatejše, to ni niti blizu resnice. Zlate palice in zlati kovanci so na voljo v širokem razponu različnih velikosti, zato je možno investirati v zlato že s samo od nekaj deset evrov dalje. Ta oblika naložbe je dostopna vsakomur, ne glede na kupno moč. Center Zlata zagotavlja najboljšo ceno na trgu.

V nasprotju s številnimi drugimi trgovci Center Zlata ponuja možnost nakupa izdelkov, ki so na voljo takoj, brez čakanja na dostavo in skladiščenja v tujini. Zlato, kupljeno v Centru Zlata, lahko prevzamete v poslovalnici ali z zavarovano dostavo na domači naslov, obstaja pa tudi možnost shranjevanja v sefih Centra Zlata, ki je prvo leto brezplačno.

Promocijska ponudba plemenitih kovin

Nakup in prodaja zlatih in srebrnih palic in kovancev je zelo preprost in hiter postopek, ki ga lahko izvedete v le nekaj minutah. Center Zlata ima vedno na voljo določen del asortimana s promocijskim popustom, zaradi česar so zlate palice toliko bolj dostopne. Kateri izdelki so trenutno znižani, izveste s klikom na povezavo: promocijska ponudba.

promocijska fotografija

Naložbeno zlato je v obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev

Odkup naložbenega zlata in srebra lahko opravite v novi poslovalnici Centra Zlata v Ljubljani na naslovu Dunajska 159 z možnostjo brezplačnega svetovanja osebno ali po telefonu in e-pošti. Poleg poslovalnice je nakup možen tudi na daljavo - v spletni trgovini Centra Zlata, kjer so pregledno navedene odkupne in prodajne cene vseh izdelkov.

Če želite tudi vi obvarovati svoje prihranke pred inflacijo in doseči donos z naložbo v naložbeno zlato - najvarnejšo obliko premoženja - si oglejte ponudbo Centra Zlata s klikom na povezavo: naložbeno zlato.

Za vsa vprašanja o nakupu ali prodaji smo vam na voljo po telefonu na št. 030 500 499, 030 500 498 ali prek elektronskega naslova info@centerzlata.com.

*To besedilo je zgolj informativne narave in ne predstavlja naložbenega nasveta.