7. 8. 2021, 10:12 | Vir: STA

Vložena prva tožba proti newyorškem guvernerju zaradi spolne zlorabe

profimedia

Ena od žensk, ki demokratskega guvernerja države New York obtožujejo spolnega nadlegovanja, je pri šerifu okrožja Albany vložila kazensko ovadbo. Nadlegovanja sicer Cuoma obtožuje skupaj 11 žensk.

Šerifov namestnik Bill Rice je za New York Post povedal, da vsako ovadbo jemljejo resno in bodo tudi tole. Šerif Craig Apple je dejal, da bo na koncu vse odvisno od tožilstva.

"Zaradi tega, ker gre za guvernerja, postopka ne bomo nič spreminjali," je dejal.

Nekdanja sodelavka Cuoma trdi, da ji je segel pod srajco in jo grabil za prsi, ko sta bila lani sama v njegovi guvernerski palači. Povedala je tudi, da se je dotikal njene zadnjice, ko sta se fotografirala.

Podobnega obnašanja Cuoma obtožuje skupaj 11 žensk, kar je vključeno tudi v preiskovalnem poročilu, ki ga je naročila pravosodna ministrica zvezne države New York Letitia James. Poročilo ugotavlja, da je Cuomo s tem kršil zakone, vendar pa Jamesova kazenske ovadbe ni podala. Omogočila pa je, da jih pri lokalnih tožilcih vložijo domnevne žrtve, kar se je sedaj začelo dogajati.

Cuoma sedaj sicer pozivajo k odstopu vsi znani demokrati v ZDA, vključno s predsednikom Josephom Bidnom. Če ne bo odstopil, naj bi ga newyorški državni kongres odstavil z ustavno obtožbo, ki se pripravlja. Cuomo še vedno zanika vse obtožbe o spolnem nadlegovanju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.