15. 1. 2019, 14:14 | Vir: STA

Vložena tožba v primeru Kengurujčki zaradi surovega ravnanja na škodo desetih otrok

profimedia

Policisti so v primeru Kengurujčki kazensko ovadili 67-letnico zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok. V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je osumljenka nekatere otroke hranila na silo, pri pripravi na počitek pa jih povijala v rjuho, je pojasnil ljubljanski kriminalist Valter Zrinski.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski je v izjavi za javnost po koncu kriminalistične preiskave pojasnil, da je 67-letna osumljenka med 1. oktobrom 2017 in 28. septembrom 2018 v enem od ljubljanskih zasebnih zavodov, kjer so varovali predšolske otroke, opravljala dela varuške, čeprav za tako delo ni imela ustreznega strokovnega znanja in izobrazbe.

Po besedah Zrinskega je utemeljeno osumljena, da je pri svojem delu huje kršila svoje dolžnosti s tem, da je z nekaterimi otroki neprimerno komunicirala, na primer nanje vpila in jih žalila. Nekaterim otrokom ni dovolila svobodne izbire, koliko bodo pojedli. Če so otroci hrano zavračali, jih je hranila na silo, in jih k uživanju hrane ni vzpodbujala in ni uporabljala pozitivnih vzgojnih metod in sredstev, je pojasnil Zrinski.

Pri pripravi na počitek pa je po ugotovitvah kriminalistov za nekatere otroke uporabljala neetične in strokovno nesprejemljive načine in metode, na primer povijanje otrok v rjuho.

Na podlagi vseh zbranih obvestil so zoper osumljenko na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložili kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok. Za navedeno kaznivo dejanje je po kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora do treh let, je še pojasnil Zrinski.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.