Nika Vajnhandl | 12. 3. 2022, 17:00

Završalo je na spletu ... Ženske naj bi si želele spati z voditeljem te države

Družbena omrežja so preplavili komentarji o vojnih razmerah v Ukrajini.

Profimedia

Mineva 17. dan, odkar se je ruski predsednik Vladimir Putin odločil za invazijo na Ukrajino. Vse od začetka vojne krize svetovni internet preplavljajo številni komentarji spletnih uporabnikov, ki so razdvojili mnenja njihovih bralcev.

"Nekateri ste v enem tednu od strokovnjakov za covid-19 postali strokovnjaki za zunanjo politiko na Twitterju," je v svojem mnenju zapisal politični komentator Bakari Sellers.

Nekateri dejansko vojno dogajanje spremljajo kot film

Med odzivi, ki preplavljajo družbena omrežja, so se znašle številne primerjave z znanstvenofantastičnimi filmi oziroma serijami, ki vojno v Ukrajini primerjajo z Vojno zvezd, Marvelom in Gospodarjem prstanov. Zasledimo lahko pobude, ki načrtujejo filmsko priredbo ruske invazije na Ukrajino z Jeremyjem Rennerjem v vlogi ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Na Twitterju so nastale tudi podobe oziroma t.i. "meme", ki prikazujejo Zelenskega v vlogi različnih likov Marvela, vključno s Stotnikom Ameriko

Tudi na spletni platformi TikTok gre zaslediti številne komentarje, ki so vzbudili pozornost uporabnikov tega omrežja. Kot je poročal National Public Radio, je bila platforma preplavljena z videoposnetki domnevno s frontnih črt konflikta, ki prikazujejo posnetke "starih konfliktov, prizorov iz filmov in celo bitk v video igrah, kot da bi prikazovali posnetke v živo na terenu".

@starwarsmix Star Wars in Ukraine? #starwars #starwarsfan #starwarsfanmade #israel #breakingnews #ukraine #russia #war #stromtrooper #tiefighter #meme #2022 ♬ som original - @moviemix.br

Seksualizacija Zelenskega

Na Twitterju smo zasledili še en odmevni pojav: ženskam pripisujejo spolno željo po ukrajinskem predsedniku Volodimirju Zelenskemu.

Temu trendu sledijo celo na Etsyju, kjer lahko kupite skodelice z obrazom Zelenskega, obkroženim z barvami ukrajinske zastave. Prodajajo tudi majice, na katerih je namesto znanih podob Baracka Obame upodobljeni ukrajinski predsednik.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ