A. B. | 10. 3. 2022, 12:03

Kako veliko srce indijskega kuharja! V njegovo restavracijo pribežali številni Ukrajinci

Varnost in zavetje v ukrajinski restavraciji.

Profimedia

Iz Ukrajine so med invazijo Rusije poročali o grozljivih incidentih. Medtem ko so se prebivalci glavnega mesta Kijeva, opustošenega z vojno, trudili najti zavetje, je indijska restavracija na široko odprla vrata tistim, ki iščejo zatočišče.

Dave Manish, lastnik restavracije Saathiya, pooseblja srčnost, ki jo potrebujemo v današnjem svetu. 

Glede na poročilo The Washington Posta Daveova restavracija nudi popolno zatočišče, ki ga omogoča njena podzemeljska lokacija.

A Dave ni ostal le pri občutkih varnosti in nujenja zavetja, temveč ljudem omogoča tudi brezplačno prehrano. 

52-letni Indijec je za The Washington Post povedal: "Še naprej bom nudil zatočišče in hrano, dokler bom lahko." Potem ko je bil Kijev priča eksplozijam, je Dave spoznal, da je njegova klet varno mesto. "Kraj je tako velik in preprosto moram pomagati."

Z namenom čim večjega širjenja svojega namena med ljudi, je vse, ki bi potrebovali zatočišče povabil tudi preko aplikacije Telegram:

V restavraciji je zatočišče našla tudi Ukrajinka Antontseva, ki je tako delila svojo izkušnjo: 

"Ne morem izraziti, kako srečni smo bili, ko smo vstopili v čisto, toplo sobo, s prijetnim vonjem po indijskih začimbah. Kljub temu, da ni bilo veliko prostora, so bila vrata odprta za vse. Ponudili so nam topel čaj in večerjo. Vesela sem bila tudi moje noseče prijateljice, ki je lahko spala na majhnem kavču namesto na hladnih tleh kleti, kjer smo bili prej.”

 
Dave ponuja tradicionalne indijske jedi, kot sta dal in riž. V restavraciji strežejo tudi testenine in druge evropske jedi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord