11. 10. 2019, 14:56 | Vir: STA

Volodimir Zelenski z 12-urno novinarsko konferenco podrl svetovni rekord

profimedia
Volodimir Zelenski z 12-urno novinarsko konferenco podrl svetovni rekord (foto: profimedia)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v četrtek z maratonsko novinarsko konferenco, ki je trajala več kot 12 ur, podrl svetovni rekord - vsaj po trditvah lokalne agencije, ki meri rekorde. Kak mednarodni organ tega rekorda za zdaj ni potrdil.

Zelenskega je predstavnik omenjene ukrajinske agencije že med konferenco, ki je potekala v restavraciji verige s hitro prehrano v središču Kijeva, po osmih urah obvestil, da je podrl svetovni rekord v dolžini novinarskih konferenc.

Ukrajinski predsednik, nekdanji komik, je ob tem izrazil začudenje in izjavil, da je skromen človek in da ne mara kakih slavij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prejšnji rekord je bil po poročanju ukrajinskih medijev v rokah beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka, ki je imel več kot sedem ur dolgo novinarsko konferenco.

Zelenski je med novinarsko konferenco sedel za mizo, obkrožen z novinarji, ki so mu izmenjaje zastavljali vprašanja. Predsednik je nenavaden dogodek sklical z namenom, da pozornost znova preusmeri na domače teme, potem ko je bil zadnje tedne v ospredju njegov junijski telefonski pogovor z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Vprašanju na to temo se sicer ni mogel izogniti, je pa zanikal, da bi ga Trump v tem pogovoru izsiljeval z zadrževanjem vojaške pomoči Kijevu v zameno za preiskavo sina njegovega političnega tekmeca Josepha Bidna.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.