23. 10. 2018, 20:45 | Vir: STA

Vozilo slovaškega premierja trčilo z jelenom

profimedia

Službeno vozilo s slovaškim premierjem Petrom Pellegrinijem je danes na poti na "terensko" vladno sejo v kraju Kezmarok zadelo jelena, ki je pritekel na cesto, poroča danes slovaška tiskovna agencija Tasr. Nihče razen živali v nesreči ni bil resneje poškodovan, Pellegrini pa je bil precej pretresen.

Kot je dejal slovaški premier, tega delovnega obiska v pokrajini Prešov ne bo kmalu pozabil. "Začutil sem močan udarec na sprednji strani vozila. Nato so se sprožile varnostne zračne blazine, vetrobransko steklo je popokalo. Voznik je dobro ukrepal in ustavil vozilo. Ni nas zaneslo s ceste, nismo trčili v nikogar drugega," je dogodek opisal slovaški premier.

Pot na sejo v Kezmaroku je nadaljeval v vozilu, ki ga je spremljalo in sprva sodeloval na seji, nato pa je vendarle poiskal zdravniško pomoč, da so ga pregledali, če je z njim vse v redu, še poroča Tasr.

Agencija dodaja še, da je se je v trčenju z jelenom lažje poškodoval Pellegrinijev voznik. Oskrbeli so ga na kraju nesreče, prevoza v bolnišnico pa ni potreboval, je za Tasr povedala predstavnica reševalne službe.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.