26. 11. 2021, 13:30 | Vir: STA

Voznica se je na poti iz Žabjaka proti Ptuju zaletela kar štirikrat

profimedia

Voznica osebnega avtomobila je v četrtek popoldne na poti iz Žabjaka proti Ptuju kar trikrat zapored trčila v objekte ob cesti, na koncu pa se je zaletela še v drug avtomobil. Pri tem k sreči ni bil nihče telesno poškodovan, preizkus alkoholiziranosti 38-letnice pa tudi ni pokazal preseganja dovoljene stopnje alkohola v krvi.

Na Policijski upravi Maribor v današnjem sporočilu za javnost pojasnjujejo, da je omenjena voznica najprej v Žabjaku pri Ptuju zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčila v ograjo stanovanjske hiše. Po trčenju je odpeljala naprej in še vedno v Žabjaku trčila v podstavek začasno postavljenega prometnega znaka za zoženje ceste.

Tudi zatem je odpeljala naprej in trčila še v kapelo ob cesti. Nazadnje je na Svržnjakovi ulici na Ptuju zaradi nepravilne strani vožnje zadela v osebni avto z lahkim priklopnikom, ki ga je vozil 33-letni moški.

Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imela v organizmu 0,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zakonsko je za običajne voznike kategorije B dovoljena stopnja alkohola do 0,24 miligrama v litru izdihanega zraka oziroma 0,5 promila alkohola.

Ko bodo policisti zbrali vsa potrebna obvestila, bodo voznici po napovedi mariborske policijske uprave izdali plačilni nalog.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.