16. 9. 2021, 11:01

Voznik nad kolesarja kar s pestjo, ker so ga razjezili s kolesarjenjem v skupini

Profimedia

Voznik avtomobila ni bil navdušen na skupino kolesarjev, ki so po cesti kolesarili v skupini, češ, da so zavzeli preveč prostora. Najprej jim je namenil sredinec, potem pa še pest.

Posnetek je posnela kamera, pripeta na zadnji del kolesa enega od kolesarjev in prikazuje trenutke, ko je skupino prehitel voznik, ki pa so ga kmalu zatem kolesarji spet hoteli prehiteti. Takrat jim je namenil par pikrih besed, iztegnjen sredinec, na koncu pa je enega zgrabil za roko in ga začel udrihati s pestjo.

Z avtomobilom je pri tem očitno trčil v kolesarja, ki je dogodek snemal, saj se posnetek ustavi v trenutku, ko pred avtomobilom vidimo nogo padlega kolesarja.

Napadeni kolesar je bil Ady Short, po incidentu pa je zgodbo razložil spletni strani Road.cc, kjer je povedal: »Voznik nam je sledil približno 90 sekund, nas prehitel, potem pa začel pred skupino divje zavirati, zato smo morali urno zaviti mimo njega. Ko smo peljali mimo avtomobila, je ponovno pospešil in nas ob tem zmerjal, ker smo vozili 'v štric' in nas zato menda ni mogel prehiteti. Ampak saj nas tako ali tako ne bi mogel prehiteti na ovinkasti cesti.«

Kot je še povedal kolesar, je vozniku skušal pojasniti situacijo, a se je ta prej fizično odzval. Ady je končal z modrico okoli očesa, voznik pa naj bi obenem podrl s kolesa tudi Adyjevo ženo, ki je vozila kolo s kamero. Nje sicer policija ni obravnavala kot del postopka, saj s posnetka menda ni bilo razvidno, da je bila res ona tista, ki jo je voznik zadel s prednjim delom kolesa. Pri padcu je utrpela manjše praske.

»Voznika smo prisilili, da je počakal policijo in mu povedali, da bo v še več težavah, če bo poskušal pobegniti,« je še povedal Ady.

Policija je na koncu voznika kaznovala zgolj z opozorilom, kar je dodatno razjezilo kolesarje.

Vir: Road.cc. Naslovna fotografija je simbolična.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord