19. 7. 2021, 10:14 | Vir: STA

Voznik reševalnega vozila je v nepreglednem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom

Daniel Novakovič/STA
Voznik reševalnega vozila je v nepreglednem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom (foto: Daniel Novakovič/STA)

Zunaj naselja Sele-Vrhe pri Slovenj Gradcu se je v nedeljo nekaj čez 22. uro zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 24-letni voznik reševalnega vozila. V nesreči je umrl 85-letni potnik v reševalnem vozilu, medtem ko so se voznik reševalnega vozila ter 21 in 75 let stara sopotnika lažje poškodovali, so sporočili celjski policisti.
 

Voznik reševalnega vozila je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam, zunaj naselja Sele-Vrhe pa je v nepreglednem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je zdrselo na nasprotno smerno vozišče in trčilo v osebno vozilo 26-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Ta je bil v nesreči huje poškodovan, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Po trčenju je reševalno vozilo odbilo v levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok.

Ogleda kraja nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje, sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.