13. 10. 2023, 09:15 | Vir: STA

Zatišje pred viharjem, idila pred prihodom oblakov (preverite, kdaj nas bo zajelo poslabšanje vremena)

Profimedia

Sobota bo eden zadnjih letošnjih dni za uživanje v dobrotah z žara in morda - če ste le dovolj pogumni - celo za skok v morje.

Danes bo v zahodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, proti večeru bo v hribovitih krajih lahko občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo v zahodni, občasno tudi v osrednji Sloveniji, zmerno do pretežno oblačno, predvsem v hribih severne Primorske in na območju zahodnih in južnih Julijskih Alp bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo precej jasno, jutranja megla bo možna le kje v zatišnih legah. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 10, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo oblačno s padavinami, na Primorskem bo lahko tudi zagrmelo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila do okoli 1500 m nad morjem. Zapihal bo vzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna burja. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale. V ponedeljek bo sprva delno jasno, čez dan se bo pooblačilo. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri. Razmeroma hladno bo.

Nikar ne pozabite, da lahko prihod oblakov in njihovo gibanje nad državo spremljate tudi na naši podstrani Radarska slika padavin.

Vremenska slika: Nad srednjo in južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad severnim Atlantikom in severno Evropo pa ciklon. Vremenske fronte so še precej oddaljene od nas. Nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi doteka topel in pri tleh bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije ter v Istri in Kvarnerju zmerno do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Drugod bo precej jasno. V soboto bo predvsem v krajih vzhodno od nas precej jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Na območju Karnijskih in zahodnih Julijskih Alp ter v Gorskem Kotarju bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Biovreme: Danes in v soboto bo obremenitev zaradi vremena zmerna. Kazala se bo v obliki povečanega notranjega nemira, razdražljivosti, manjših motenj v spanju in utrujenosti. V nedeljo bo vpliv vremena na počutje obremenilen.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol