16. 3. 2018, 10:45 | Vir: STA

Vremenske razmere: Arso opozarja na naraščanje rek ob koncu tedna

profimedia

Padavine, ki so zajele državo in se bodo nadaljevale tudi v soboto, bodo prinesle naraščanja nekaterih rek, zlasti Krke in Ljubljanice. Obe bosta močneje naraščali v soboto. Krka lahko zlasti v nedeljo poplavi na širšem območju, Ljubljanica pa na območju pogostih poplav. V nedeljo se lahko razlijejo manjše reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji.

Danes zvečer in v soboto bo povišana tudi gladina morja, ki lahko lahko poplavi najnižje dele obale, in sicer v višini okoli pet centimetrov, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Danes dopoldne bodo sicer padavine večinoma ponehale, čez dan pa bodo predvsem v zahodni polovici države še posamezne plohe. Popoldne se bo razjasnilo, a le prehodno, saj se bo ponoči od juga znova pooblačilo.

Kakšni so obeti za vikend?

V soboto zjutraj bo v južni Sloveniji začelo deževati, še dopoldne pa bodo padavine zajele vso Slovenijo. Ker se bo ohladilo, se bo meja sneženja čez dan marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja.

V nedeljo bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Mrzlo bo, temperatura bo tudi čez dan večinoma ostala pod lediščem. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

V ponedeljek bo oblačno. Čez dan bo od juga začelo rahlo snežiti, na Primorskem rahlo deževati. Padavin bo malo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.