19. 10. 2017, 12:37 | Vir: STA

Vrhnika: Pobeg pred policisti se je končal s trčenjem v obcestno ograjo

profimedia
Vrhnika: Pobeg pred policisti se je končal s trčenjem v obcestno ograjo (foto: profimedia)

Policisti so na avtocesti v smeri Vrhnike v sredo v večernih urah želeli ustaviti voznika Audija, a ta njihovih znakov ni upošteval. S pospešeno vožnjo je nadaljeval, zavil z avtoceste na regionalko, pri čemer je storil več prekrškov. Njegov pobeg se je zaključil na regionalni cesti v Lukovici pri Brezovici, ko je trčil v obcestno ograjo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je 20-letni voznik z avtoceste zapeljal na izvozu Vrhnika, nato pa vožnjo nadaljeval po regionalni cesti nazaj proti Ljubljani, pri tem pa storil več prometnih prekrškov, med drugim prevozil rdečo luč na semaforju in nepravilno prehiteval.

Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je v Lukovici pri Brezovici trčil v obcestno ograjo. Voznik v nesreči ni bil poškodovan, v vozilu pa so bili še trije potniki. Po podatkih policije se je ena potnica v nesreči lažje poškodovala.

Policisti so ugotovili, da voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu je imel nameščene registrske tablice drugega vozila, hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi pa je bil za voznika pozitiven na konopljo, zaradi česar so mu odredili strokovni pregled. Policisti so vozilo zasegli ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.