A. B. | 2. 4. 2022, 20:45

To MORATE slišati - naježila se vam bo koža! Vrhunsko in edinstveno! Uradna pesem nogometnega prvenstva

Fifa svetovni pokal, 2022.

Profimedia

Pesmi svetovnega pokala v nogometu v naših ušesih zmeraj odzvanjajo še dolgo v poletje in naprej. Se spomnite Shakire in njene "Waka waka?" Verjamite, tudi prva letošnja vas bo spravila na noge. 

Mednarodna nogometna zveza Fifa je pred žrebom predtekmovalnega dela svetovnega prvenstva, ki se bo odvil v Katarju, predstavila PRVO uradno pesem prvenstva. Tako je - prvo! Pri zvezi poudarjajo, da si želijo povezati s še več glasbenimi izvajalci, zato so se odločili, da bo prvenstvo predstavljajo več pesmi, poroča Sportklub.

Komercialni direktor Fife, Kay Madati, je ob predstavitvi pesmi poudaril, da pesem simbolizira moč povezovanja med nogometom in glasbo: “Pesem, ki združuje glasove Amerike, Afrike in Srednjega vzhoda simbolizira moč glasbe in nogometa pri združevanju sveta."

V pesmi Hayya Hayya: Better Together (prevod: Bolje nam je skupaj), se povezujejo ameriški pevec Trinidad Cardona, nigerijsko-ameriška ikona afrobeata Davido in katarska pevka Aisha. Prisluhnite ji in nam sporočite, če ste tudi vi ob njej zamigali z boki.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.