A.B. | 12. 1. 2022, 22:22

Avstralski novinar 'čivknil': ''Novak Đoković BO JUTRI deportiran''

Profimedia

Medtem ko svet z nestrpnostjo pričakuje finalno odločitev v zadevi Novak Đoković, je avstralski novinar Paul Bongiorno pred kratkim 'čivknil': ''Slišal sem, da bo Alex Hawke jutri izgnal teniškega jokerja.'' Kdaj pa bomo vedeli z gotovostjo? 

Po besedah znanega avstralskega novinarja Paula Bongiorna se bo moral srbski teniški prvak Nole jutri posloviti od OP Avstralije. Informacijo, ki jo je delil prek svojega uradnega Twitter profila, naj bi dobil od zanesljivega vira, ki naj bi zatrdil, da bo avstralski minister Alex Hawke jutri sprejel dokončno odločitev o Đokovićevi deportaciji iz države. 

Bongiorno, ki v svojih prispevkih pogosto s kritičnim peresom naslavlja napake avstralske vlade, smatra, da se bo Hawke s to potezo skušal 'odkupiti' za svoje pretekle napake. Pa mu bo uspelo? Dejstvo je, da bi se na takšno odločitev - milo rečeno - precej burno odzvali Noletovi oboževalci, ki pa jih, roko na srce, ni malo. 

Veliki teniški turnir Australian Open se bo pričel 17. januarja in čeprav 34-letni Đoković že vihti svoj lopar v pričakovanju spopada na prvenstvu, se zna zgoditi, da se bodo nad njim še pred tem zgrnili črni oblaki. 

Spomnimo, Nole se je v središču medijske pozornosti znašel potem, ko je v javnost pricurljala informacija, da je 16. decembra lani izvedel, da je pozitiven na covid-19 - kljub temu pa se je že dan kasneje pojavil v javnosti in se udeležil številnih dogodkov, čeprav bi moral ostati v samoizolaciji. Potem, ko se je znašel pod kritičnim očesom avstralskih oblasti, je bil za nekaj časa pridržan in grozila sta mu preklic vizuma ter deportacija iz države - kar bi pomenilo, da se nadaljnja tri leta ne bi smel vrniti v Avstralijo. Sodnik je v začetku tega tedna sprejel odločitev, da se Novaka nemudoma izpusti iz pripora, ob tem pa se mu izročijo njegove osebne stvari - vključno s potnim listom, na kar so se z napovedano pritožbo odzvale avstralske oblasti z imigracijskim ministrom Alexom Hawkeom na čelu. 

V kakšen epilog se bomo zazrli, pa bomo izvedeli v kratkem. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.