J. B./STA | 25. 1. 2023, 11:07

Vsi poleti odpovedani! Povsem ustavljen promet na letališču prestolnice, v katero potuje veliko Slovencev (preverite, zakaj)

Profimedia

Ker dobijo občutno manj, kot želijo dobiti, so se odločili za drastično potezo. Nastradali pa so številni ...

Zaradi stavke zaposlenih na berlinskem letališču so v sredo v nemški prestolnici odpovedali vseh približno 300 potniških povezav, na katerih bi moralo biti okoli 35.000 potnikov. Nekatere polete so prevozniki preusmerili na letališči v Dresdnu in Leipzigu, druge so prestavili na četrtek, več potnikom pa so zagotovili železniške vozovnice.

Dvig plače za 500 evrov

K stavki je zaposlene na letališču pozval sindikat Verdi, ki v okviru pogajanj o novi 12-mesečni kolektivni pogodbi med drugim zahteva dvig plače za 500 evrov. Delodajalci si prizadevajo za dolgoročnejšo pogodbo.

Verdi je stavkajoče delavce pozval, naj se v sredo zjutraj zberejo pred glavnim terminalom letališča, v dopoldanskih urah pa je načrtovan shod. Pričakujejo okoli 1500 udeležencev.

Profimedia

Kot še navaja dpa, je bilo nazadnje toliko poletov v Nemčiji odpovedanih aprila 2018 med splošno stavko. Takrat je po državi prizemljenih ostalo na stotine letal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol