13. 1. 2022, 20:06 | Vir: STA

Vstopna točka ZD Ljubljana za odvzem brisov za PCR-testiranje od ponedeljka v Stanežičah

N1

V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana s ponedeljkom vstopno točko za odvzem brisov za PCR-testiranje selijo na novo lokacijo na P+R parkirišče v Stanežičah. Odvzem brisov bo še naprej potekal na "drive in" način, so sporočili iz ZD Ljubljana. Za spremembo lokacije so se odločili zaradi boljše prometne pretočnosti ob povečanem številu odvzemov brisov.

Ob tem v ZD Ljubljana opominjajo, da se mora splošna populacija na odvzem brisa za PCR-test naročiti. V primeru simptomov okužbe s koronavirusom osebo na odvzem naroči izbrani družinski zdravnik. V primeru pozitivnega hitrega testa pri samotestiranju, pa se posameznik na odvzem brisa naroči na telefonskih številkah 031 619 359 ali 031
619 255.

Šolarjem in dijakom pa se na odvzem brisa za PCR-testiranje v ZD Ljubljana ni treba naročiti. Na odvzem brisa lahko pridejo vsak dan od ponedeljka do petka med 7.30 in 9.30, ob ponedeljkih, sredah in petkih pa tudi med 12. in 14. uro.

V ZD Ljubljana ljudem sporočajo še, naj ob prihodu na odvzem brisa s seboj prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument ter obvezno nosijo zaščitno masko.

Do ponedeljka odvzem brisa poteka v garažni hiši Stožice. Kot je prejšnji teden povedala vodja koordinatorjev točke za testiranje Tatjana Lekšan so morali zaposleni ljudi velikokrat opozorili, naj ob prihodu na odvzem brisa ugašajo svoja vozila, saj je garaža, kjer se nahaja vstopna točka, zaprt prostor. Opozorila je, da zaposleni ob povečanem številu naročenih na bris doživljajo nestrpnost čakajočih, pojavljajo pa se tudi primeri, ko na odvzem brisa s potencialno okuženim v avtomobilu pridejo še druge osebe.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.