A. B. | 3. 4. 2022, 14:00

Vau! KDO je Slovenijo uvrstil med TOP DESET držav celotnega sveta?

Naša Ljubljana.

Profimedia/fotomontaža

Našo majhno državo povdzigujejo kot pokrajino, ob kateri se turistom "iztakne čeljust." 

Slovenija je država, ki jo svetovni mediji naravnost obožujejo. O njej pišejo največje ameriške hiše, naše destinacije pa se uvrščajo med najlepše evropske kraje. 

Tudi svetovno znana založba popolniških vodnikov Lonely Planet je med top deset držav, ki jih je vredno obiskati uvrstila Slovenijo. Spodaj si lahko ogledate, kako so našo državo počastili v prav posebnem videoposnetku in jo proglasili za eno izmed top 10 destinacij na svetu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lonely Planet (@lonelyplanet)


Po poročanju N1 se naši državi klanja tudi CNN, ki piše o "osupljivem" Bledu in "živahni" Ljubljani.

Pri tem pa se jim pridružueje tudi britanski BBC, ki jo je označil za "presunljivo" in takšno, da se ti od lepote preprosto zatakne čeljust. V enem svojih člankov, posvečenih Sloveniji, so zapisali, da je prav Jože Plečnik kot "inovativni slovenski arhitek" Ljubljano povzdignil v prestolnico evropskih mest: "Plečnik je desetletja pred drugimi evropskimi mesti prepovedal motoriziran promet iz središča, kar je pešcem omogočilo boljše doživljanje sveta okoli sebe." Največji slovenski artihtekt si je po mnenju BBC Ljubljano predstavljal kot "nove Atene srednje Evrope." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC Travel (@bbc_travel)

Za destinacijo Evrope v letu 2022 je spletno mesto European Best Destinations proglasilo tudi naše glavno mesto - Ljubljano. Kot navajajo je 92 odstotkov prejetih glasov prispelo iz tujih držav. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Best Destinations in Europe 🇪🇺 (@europeanbestdestinations)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.